OBIADY

NALEŚNIKI Z WARZYWAMI I MOZZARELLĄ

Naleśniki zostały wymyślone na poczekaniu, mojego autorstwa, także mam nadzieję, że walory smakowe trafią w czyjeś gusta 😉 
(więcej zdjęć gotowej potrawy zamieszczę wkrótce, bo zanim zdążyłam je zrobić, naleśniki zostały pożarte)
Dobra, zaczynamy:

1. Otwieramy lodówkę i bierzemy wg uznania:

– parę marchewek (jak są wieeeelkie to czasem wystarczy i jedna ;), 
– cukinię
– 2 pory
(róbcie “na oko” i dawajcie wszystkiego tyle ile lubicie).

Marchew i cukinie ścieramy na grubych oczkach, pory kroimy drobno. Podsmażamy warzywka, aż zmiękną.

2. Dorzucamy do tego 2 kostki Knorra (chyba wszyscy je znamy;P). Tutaj miałam pod ręką akurat czosnkową i smażoną cebulkę (ale tu też możecie kombinować z przyprawami ile chcecie!)

3. Wsypujemy trochę tzw. Warzywka czy Vegety (lub jakąkolwiek inną mieszankę przyprawowo-warzywną 😉
4. Teraz czas na pomidorki – ze dwa wystarczą, bez skórki, kroimy na w miarę zjadliwe kawałki i dorzucamy do reszty.
5. I na finał nasza mozzarella 🙂 drzemy ją w palcach na małe kawałki, dorzucamy do naszych warzywek i podsmażamy tak długo, aż się fajnie rozpuści (stworzy takie włókna, która poprzeplatają całość) i gotowe !
6. Pakujemy to w naleśniki, robimy trójkąty, rulony, jak wolicie. Jest naprawdę pycha.

Najlepsze w tym przepisie jest to, że tak naprawdę można to zrobić ze wszystkiego co macie pod ręką, zamiast pora możecie użyć cebuli, można dodać paprykę, pieczarki, kukurydzę, w zasadzie nie ma ograniczeń 🙂

ja najbardziej lubię ten zestaw, wydaje mi się najsmaczniejszy 🙂

aha, jakby Wam za dużo soku puściły pomidorki to odlejcie (albo poczekajcie, aż wyparuje woda 😉 ), najlepiej dawać pomidory bez gniazd nasiennych, unikniecie tego “problemu” 😛

Powodzenia! jakby ktoś dotarł na tę stronę i spróbował, dajcie znać jak wyszło.

 

4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *