SŁODKOŚCI

LODY Z SOSEM TRUSKAWKOWYM

Goście. Nie ma czym poczęstować. 
Szybki rzut oka do zamrażarki – są! Paka mrożonych truskawek i trochę lodów. 
10 minut i deser gotowy. 
Pierwszy raz jadłam u kochanej Marty.

Potrzebne nam tylko będą:

– ulubione lody
– paczka mrożonych truskawek bez szypułek
– odrobina cukru pudru (lub zwykłego)
– ewentualnie płatki migdałów
1. Wrzucamy truskawy do rondla, dolewamy odrobinkę wody.
2. Podgotowujemy, by rozmiękły i troszkę się rozpadły 🙂 Gotujcie tak długo, aż uznacie swą “ciapkę” za idealną.
3. Dosładzamy ile chcemy (lub w ogóle !) 
4. Polewamy lody gorącym sosem i szybciutko podajemy na stół.
5. Jeśli macie, to posypcie je dodatkowo płatkami migdałów!  (mogą być prażone)

Mniam!

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *