LODY Z SOSEM TRUSKAWKOWYM
Goście. Nie ma czym poczęstować.
Szybki rzut oka do zamrażarki – są! Paka mrożonych truskawek i trochę lodów.
10 minut i deser gotowy.
Pierwszy raz jadłam u kochanej Marty.
Potrzebne nam tylko będą:
– ulubione lody
– paczka mrożonych truskawek bez szypułek
– odrobina cukru pudru (lub zwykłego)
– ewentualnie płatki migdałów
– ewentualnie płatki migdałów
1. Wrzucamy truskawy do rondla, dolewamy odrobinkę wody.
2. Podgotowujemy, by rozmiękły i troszkę się rozpadły 🙂 Gotujcie tak długo, aż uznacie swą “ciapkę” za idealną.
3. Dosładzamy ile chcemy (lub w ogóle !)
4. Polewamy lody gorącym sosem i szybciutko podajemy na stół.
5. Jeśli macie, to posypcie je dodatkowo płatkami migdałów! (mogą być prażone)
5. Jeśli macie, to posypcie je dodatkowo płatkami migdałów! (mogą być prażone)
Mniam!
3 komentarze
Dusia
jami!
Ania
Uwielbiam 🙂
Emcia Pichci!
mega! uwielbiam pomysły na szybko :))