PRZYSTAWKI,  WIELKANOC

SOS TATARSKI ulubiony :)

Kojarzy mi się głównie z Wielkanocą. Pasuje do wszystkiego – jak się wielokrotnie przekonałam – nie tylko do mięs 😉 Smakuje dobrze z serami, jajkami, niezdrowymi frytkami itp. 
Ja lubię go nawet na zwykłych kanapkach!

 

 

Potrzebujemy:
 
– mały słoik grzybków marynowanych,
– 6-8 ogórków konserwowych,
– 4 jajka ugotowane na twardo (kat. 0)
– majonez
– sól, pieprz
Jak robimy:
1. Siekamy wszystko bardzo drobno lub miksujemy
2. Dodajemy 1/2 słoika majonezu tj. ok 200 ml 
3. Doprawiamy do smaku solą,pieprzem
4. Mieszamy wszystko razem i smacznego 😉
 
 

Jeden Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *