MAKARON z WARZYWAMI w JOGURCIE
Szybkie, pyszne, lekkie.
Możecie kombinować z warzywami “ile wlezie”, do dzisiejszego dania użyte zostały następujące składniki:
– dowolny makaron
– 1 korzeń pietruszki
– kawałek selera (nie za dużo, bo jest bardzo aromatyczny i nie każdy to lubi)
– 2 średnie marchewki
– 1 cukinia
– przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia, tymianek, oregano, mieszanka warzywna
Posiekane/pokrojone warzywa smażymy na patelni z dodatkiem oliwy, dodajemy w międzyczasie przyprawy typu Vegeta, sól, pieprz, paprykę słodką, bazylię, tymianek i oregano (dowolność).
W czasie smażenia warzywa można podlać niewielką ilością wody.
Po usmażeniu dodajemy jogurt naturalny, np. 1/2 dużego kubka.
I gotowe 🙂
(warzywa przed dodaniem jogurtu)