SOS OWOCOWY
Rewelacyjny na ciepło i na zimno – np. do polania lodów, innych owoców,
świetny dodatek do ciast i babeczek, naleśników.
Możemy użyć dowolnej mieszanki owoców. Świeżych lub mrożonych.
Mój sos powstał z truskawek, malin, wiśni, jagód i jeżyn.
Jak robimy? Owoce wrzucamy do garnka, dodajemy kilka łyżek wody i gotujemy, aż owoce się rozpadną, a sos zgęstnieje.
Możemy dodać cukier (ilość dowolna) i gotowe.
Smacznego !
5 komentarzy
Dzikowiec
Prosty i smaczny – uwielbiam takie!
Olka
Uwielbiam taki sos do lodów 🙂
Wiera
Robię identyczny do sernika, panny z kotem i jogurtu. Jest ekstra 🙂
Anonimowy
pychotka!
Monika Prucnel
A ja taki sos robię z malin, bo malin u mnie pod dostatkiem 😉 Pychotka!