PRZYSTAWKI

SMAŻONE OSCYPKI

Pysznie i nieco kalorycznie 😉 
Uwielbiam, uwielbia, uwielbiają. 
Hm.. dawno nie byłam w górach ..

 

 

Jak już kupuję oscypki (a robię to rzadko), to raczej te większe, które kroję na plastry – lepiej wyglądają i lepiej nawet chyba smakują 😉 Tym razem dużego nie było, więc wzięliśmy kilka mniejszych.
Nie robię z nimi nic szczególnego – obtaczam w roztrzepanym jajku z mlekiem a następnie w tartej bułce i smażę na małym ogniu aż zmiękną w środku 🙂 
Zawsze odsączam tłuszcz na ręczniku papierowym. 

Wspaniale smakują z sosem żurawinowym !

Ponoć większość oscypków wytwarza się obecnie na podpuszczce mikro-biotycznej.

Warto spróbować zrobić oscypki na grillu ! 

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *