DANIA GŁÓWNE,  OBIADY,  WEGAŃSKIE

WARZYWA W MLECZKU KOKOSOWYM z KASZĄ GRYCZANĄ

Pełna improwizacja. 
Pyszna.
PRZEpyszna.

 

Jestem teraz w Szwecji. Truskawki za 25zł/kg….. 

Gotowałyśmy wspólnie z Gosią mieszkającą na stałe w Szwecji. 
Do woka wkroiłyśmy :
– 2 marchwie w talarki
– 2 buraki w talarki
–  2 brokuły w różyczki 
– kilka pomidorków koktajlowych
– 150 g pędów bambusa
– 2 jabłka w większe kawałki 
– 150 g kiełków fasoli 
Wszystko razem podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy
Doprawiamy (kiedy warzywa lekko zmiękną – zostawiamy je lekko surowe, zdrowo!) : 
5 ząbkami czosnku 
– bulionem w proszku/wegetą
– 2 szczyptami kminku 
Zalewamy wszystko mleczkiem kokosowym (400 ml) i jeszcze chwilę dusimy.
– na koniec posypujemy grubym szczypiorem 
Podałyśmy z kaszą gryczaną i mizerią.
Pasowało. 
 Bardzo.

 

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *