WARZYWA W MLECZKU KOKOSOWYM z KASZĄ GRYCZANĄ
Pełna improwizacja.
Pyszna.
PRZEpyszna.
Jestem teraz w Szwecji. Truskawki za 25zł/kg…..
Gotowałyśmy wspólnie z Gosią mieszkającą na stałe w Szwecji.
Do woka wkroiłyśmy :
– 2 marchwie w talarki
– 2 buraki w talarki
– 2 brokuły w różyczki
– kilka pomidorków koktajlowych
– 150 g pędów bambusa
– 2 jabłka w większe kawałki
– 150 g kiełków fasoli
Wszystko razem podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy.
Doprawiamy (kiedy warzywa lekko zmiękną – zostawiamy je lekko surowe, zdrowo!) :
– 5 ząbkami czosnku
– bulionem w proszku/wegetą
– 2 szczyptami kminku
Zalewamy wszystko mleczkiem kokosowym (400 ml) i jeszcze chwilę dusimy.
– na koniec posypujemy grubym szczypiorem
Podałyśmy z kaszą gryczaną i mizerią.
Pasowało.
Bardzo.
2 komentarze
Piona
Wygląda strasznie smakowicie. Chyba się skuszę i zrobię w tygodniu coś takiego.
wegetari-anka
🙂 trzymam kciuki 🙂 smacznego !