OBIADY,  WEGA艃SKIE,  ZUPY

ZUPA PIECZARKOWA Z MARCHEWK膭 I POREM

Zupa pieczarkowa w nieco innym wydaniu 馃檪聽
Prosta, szybka i … naprawd臋 pyszna !聽

Sk艂adniki:

  • p贸艂 pora
  • 2 艣rednie marchewki聽
  • 1 艣redni korze艅 pietruszki聽
  • 500 g pieczarek聽 ( standardowe opakowanie )聽
  • ok. 1,5 litra bulionu warzywnego聽
  • s贸l, pieprz

Szybka robota:聽

1. 艁odyg臋 pora poszatkowa膰 na p贸艂talarki. Na tarce o grubych oczkach zetrze膰 marchewk臋 i pietruszk臋. Poszatkowa膰 pieczarki. Mo偶na u偶y膰 do tego szybszego sprz臋tu 馃槈聽

2. Podsma偶y膰 marchewk臋 z porem na dw贸ch 艂y偶kach oleju. Doda膰 s贸l, pieprz. Gdy zaczn膮 robi膰 si臋 mi臋kkie, do艂o偶y膰 poszatkowane pieczarki.聽

3. Wrzuci膰 warzywa do garnka, zala膰 ok. 1,5 litra bulionu warzywnego .聽

4. Podgotowa膰 ok. 15 min. Doprawi膰 sol膮 i pieprzem w razie potrzeby lub ulubion膮 mieszank膮 przypraw nadaj膮c膮 si臋 do zup.聽
Mo偶na na koniec doda膰 odrobin臋 s艂odkiej 艣mietanki do smaku, posypa膰 艣wie偶膮 natk膮 pietruszki.聽

W prostocie si艂a !聽

9 komentarzy

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *