KAPUSTA PAK CHOI Z SEZAMEM
Dzisiaj ekspresowo!
Składniki: dowolna ilość kapusty Pak Choi, masło (lub oliwa w wersji wegańskiej), sól, sezam.
Płuczemy kapustę, następnie rwiemy na listki, a środek zostawiamy w całości.
Podsmażamy przez 5-7 min na masełku albo oliwie, doprawiając solą do smaku.
Na koniec posypujemy kapustę białym lub czarnym sezamem.
Ot cała filozofia – prościutko i szybciutko.
CIEKAWOSTKA:
Kapusta PAK CHOI (lub BOK CHOY) dzięki fitoskładnikom wykazuje bardzo duże działanie przeciwzapalne, jest idealna w profilaktyce przeciwnowotworowej, a także obniża ciśnienie krwi i ułatwia utratę masy ciała 🙂
Wiecie, że szklanka kapusty pak choi ma tylko 9 kalorii ? 🙂 A może macie ochotę na czosnkową sałatkę z makaronu Vermicelli ?
5 komentarzy
Nihil Novi Blog
Nigdy nie słyszałam o tym gatunku kapusty! Wygląda pysznie, robi się szybko, a do tego ma mało kalorii – ideał ♥
Ostra.Ostrowska
Nigdy nie jadłam, na pewno spróbuję 🙂
Renata Jurgała
Wow, nigdy się z nią nie spotkałam! Z chęcią bym spróbowała, a sezam uwielbiam 🙂
wegetari-anka
bywa w Lidlu 😉
wegetari-anka
czasami można ją spotkać w dyskontach, np w Lidlu 🙂