PRZYSTAWKI,  ŚWIĘTA,  WIELKANOC

PASTA Z AWOKADO czosnkowa – szybka

Szybciutka pasta z awokado – idealna do pieczywa i np. słonych przekąsek. Nie bójmy się awokado – wszyscy wiemy, że jest tłuste, ale pamiętajmy o jego nieocenionych wartościach odżywczych. Nie są to na pewno tzw. “puste kalorie”. Polecam w wolnym czasie poczytać o jego właściwościach 🙂 

Składniki:

  • 1 obrane awokado (od razu skropić cytryną, by nie ściemniało) 
  • 1-2 jajka ugotowane na twardo 
  • pół opakowania serka czosnkowego  (ja używam tych bardziej “puszystych”, ale możecie użyć dowolnego naturalnego  i dorzucić czosnek) 
  • sok z cytryny – do smaku  
  • sól, pieprz


Wszystko miksujemy, następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zajadamy się 😉

Możecie użyć swojego ulubionego serka i poeksperymentować, np. z chrzanowym 🙂 


4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *